G20: Risipa alimentara devine o problema economica enorma |
||
Risipa alimentara este o problema economica enorma, iar statele ar trebui sa se asigure ca excesul de mancare ajunge la cei flamanzi in loc sa fie aruncat, au apreciat vineri ministrii Agriculturii din G20, grupul economiilor dezvoltate si marile economii emergente, transmite Reuters.
O reuniune de doua zile a ministrilor Agriculturii din G20 concentrata pe problemele securitatii alimentare si nutritie a avut loc joi si vineri la Istanbul. In comunicatul publicat la sfarsitul reuniunii, ministrii Agriculturii apreciaza ca reducerea risipei de alimente ar putea imbunatati securitatea alimentara, scrie Agerpres.
“Luam nota cu ingrijorare de amploarea semnificativa a risipei de hrana, precum si de consecintele negative pentru securitatea alimentara, hrana, utilizarea resurselor naturale si mediu. Credem ca aceasta este o problema globala cu semnificatii economice, de mediu si sociale enorme”, apreciaza ministrii Agriculturii din G20.
Anul trecut, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a estimat ca o cantitate de 1,3 miliarde tone de alimente, aproximativ 30% din productia mondiala, se pierde sau este aruncata anual. FAO subliniaza ca aceasta cantitate ar putea sa-i hraneasca cu usurinta pe cei 800 de milioane de oameni flamanzi de pe Planeta.
8 mai 2015 16:29 |