• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Bijuterii de 17,5 mil. euro, furate de pe Croazeta, la Cannes

Bijuterii de 17,5 mil. euro, furate de pe Croazeta, la Cannes

Jaful comis marti intr-o bijuterie Cartier de pe Croazeta din Cannes, cu opt zile inaintea deschiderii Festivalului de Film, le-a adus hotilor o prada de 17,5 milioane de euro, a anuntat joi o sursa apropiata de dosar, mentionata de AFP, transmite Agerpres.

Patru oameni inarmati au jefuit, intr-un interval de 5-10 minute, luxoasa bijuterie, fugind apoi cu o mare cantitate de bijuterii si ceasuri. Masina cu care au fugit a fost gasita incendiata in intregime. 

Pe celebra Croazeta se afla 70 marci de lux internationale de bijuterii, marochinarie si imbracaminte, pe o lungime de 800 de metri din faleza. 

In timpul festivalului din 2013, dintr-un seif al celebrului hotel Carlton, a fost furata o diadema Chopard evaluata la 1 milion de euro.

La sfarsitul lunii iulie 2013, un hot cu cagula a intrat printr-o fereastra de la parterul hotelului care organiza o expozitie cu vanzare de bijuterii a casei israeliene Leviev si a plecat cu o geanta de bijuterii incrustate cu diamante care depaseau 100 de milioane de euro. Barbatul nu a fost prins nici pana acum.

In 2014 s-au inregistrat un furt inarmat, unul prin efractie si 17 de la raft, cu mult mai putine decat in anul precedent.


7 mai 2015 13:49
Modifică setările cookies