• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fundatia Miscarea Populara infiinteaza partidul cu acelasi nume

Fundatia "Miscarea Populara" infiinteaza partidul cu acelasi nume

Fundatia "Miscarea Populara" anunta inceperea formalitatilor legale pentru infiintarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul "Miscarea Populara".

Conform unui comunicat al fundatiei remis sambata agentiei Mediafax, in urma consultarilor membrilor Fundatiei "Miscarea Populara", care au avut loc in perioada 20-24 mai, pe site-ul sau, s-au constatat urmatoarele rezultate: 58% doresc sa existe si fundatie si partid, 31% doar partid, 11% doar fundatie.
 
"Ca urmare a acestor rezultate, membrii-fondatori au decis inceperea formalitatilor legale pentru infiintarea unui partid de centru-dreapta. Partidul se va numi Partidul Miscarea Populara", precizeaza sursa citata.
 
Fundatia Miscarea Populara a informat marti ca a initiat consultarea aderentilor cu privire la oportunitatea infiintarii unui partid politic care sa sustina proiectele lansate de fundatie si care sa preia numele acesteia. Aderentii sunt invitati sa trimita raspunsurile lor pana vineri, 24 mai, la miezul noptii, formularul de consultare fiind disponibil pe site-ul Miscarii Populare.
 
Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, marti, la RFI, ca partidul pe care l-ar infiinta Fundatia Miscarea Populara isi doreste aliante cu partide de dreapta, fiind deschis catre oameni din alte formatiuni, inclusiv din PDL, care, in opinia acestuia, ar putea sa nu mai existe in 2016. Lazaroiu a mai sustinut ca noul partid ar trebui sa evite aliantele eterogene, cu partide care nu sunt de dreapta.

25 mai 2013 15:21
Modifică setările cookies