• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Franta ordona zboruri de recunoastere pentru lovituri impotriva Statului Islamic

Franta ordona zboruri de recunoastere pentru "lovituri" impotriva Statului Islamic 

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a exclus luni orice interventie terestra a trupelor franceze in Siria, impotriva jihadistilor gruparii Statul Islamic, dar a ordonat ca de marti sa fie efectuate zboruri de recunoastere in spatiul aerian sirian in vederea unor "lovituri" impotriva pozitiilor gruparii teroriste, relateaza AFP.

"I-am cerut ministrului apararii ca de maine sa poata fi efectuate zboruri de recunoastere deasupra Siriei. Acestea ne vor permite sa luam in considerare lovituri impotriva Statului Islamic, conservand autonomia noastra de actiune si de decizie", a declarat presedintele francez. 

"Astazi, in Siria, ceea ce ne dorim este sa cunoastem, sa stim ce se pregateste impotriva noastra si ceea ce se face impotriva poporului sirian", a spus Hollande. 

"Aceasta este conditia pentru ca noi sa dispunem de capacitatea de a interveni in aceasta forma si, apoi, in functie de informatiile pe care le vom culege, (zborurile) de recunoastere pe care le vom putea face, vom fi pregatiti pentru a aplica lovituri", a precizat seful statului francez.

In cadrul coalitiei internationale conduse de SUA, aparate Mirage 2000 si Rafale ale aviatiei franceze bombardeaza pozitii ale Statului Islamic in Irak, dar Franta a refuzat pana in prezent sa actioneze intr-o maniera similara in Siria, intr-o regiune controlata de Statul Islamic.


7 septembrie 2015 14:42
Modifică setările cookies