• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela a fost spitalizat

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela a fost spitalizat

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela, in varsta de 94 de ani, a fost spitalizat sambata pentru "analize medicale" care erau prevazute, a anuntat presedintia, citata de AFP.

"Fostul presedinte Nelson Mandela a fost internat la spitalul din Pretoria in cursul dupa-amiezii de 9 martie, pentru analizele medicale prevazute, luand in considerare starea sa de sanatate si varsta", a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei sud-africane Mac Maharaj, intr-un comunicat preluat de AFP.
 
Aceste analize vin in urma tratamentului pe care Mandela l-a facut acum cateva luni pentru o infectie pulmonara si calculi biliari. Cu o stare de sanatate precara, eroul luptei anti-apartheid, in varsta de 94 de ani, a fost spitalizat timp de 18 zile in decembrie.
 
Nelson Mandela, presedinte intre 1994 si 1999, a petrecut 27 de ani din viata in inchisoare pentru lupta sa impotriva regimului apartheid,care instaura discriminarea rasiala in Africa de Sud.
 
Eliberat in 1990, acesta a devenit patru ani mai tarziu primul presedinte negru al tarii sale, dupa ce a obtinut in 1993 premiul Nobel pentru pace - alaturi de ultimul presedinte al apartheid Frederick de Klerk -, pentru ca au dus la bun sfarsit negocierile catre democratie.

10 martie 2013 10:46
Modifică setările cookies