• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fostul presedinte francez Jacques Chirac, spitalizat luni seara, a fost externat

Fostul presedinte francez Jacques Chirac, spitalizat luni seara, a fost externat

Fostul presedinte francez Jacques Chirac, in varsta de 81 de ani, spitalizat, luni seara, intr-un spital din apropiere de Paris, din cauza unei "crize acute de guta", a fost externat, in urma efectuarii unor analize medicale, a anuntat pentru AFP anturajul sau.

"Jacques Chirac s-a intors acasa", a anuntat anturajul sau. "Nu exista vreo urgenta vitala. Se suspecteaza o criza acuta de guta", a explicat anterior anturajul sau. Mai tarziu, anturajul sau a afirmat ca fostul presedinte francez, care sufera de o criza de guta, va fi externat in cursul acestei nopti, relateaza Mediafax.
 
O ambulanta a fost chemata la ora 20.00 (21.00, ora Romaniei) la domiciliul lui Jacques Chirac. El a fost internat in spitalul american din Neuilly, insa viata sa nu este in pericol, potrivit anturajului sau.
 
In 2005, fostul presedinte francez in perioada 1995-2007 a fost victima unui accident vascular cerebral, care l-a slabit.
Fostul presedinte, care a fost si primar al Parisului (1977-1995), a fost supus, la sfarsitul lui 2013, unei interventii renale.
 
El a asistat pe 21 noiembrie la inmanarea de catre presedintele socialist François Hollande a premiului fundatiei sale doctorului Denis Mukwege - angajat alaturi de femei din Republica Democratica Congo, care au fost violate, in sustinerea cauzei acestora - si organizatiei Femmes Africa Solidarité. El a parut sa mearga cu greu, la fel ca in ultimii ani.
 
La sfarsitul lui ianuarie, sotia sa a declarat ca are probleme cu memoria si nu va mai vorbi niciodata in public.
Intrebata daca fostul sef de stat sufera de maladia Alzheimer, Bernadette Chirac a raspuns ca nu crede si si-a exprirat speranta ca "vom fi crutati de o asemenea incercare". "Nu prezinta simptomele (maladiei), dar este adevarat ca are o baza mica a memoriei, in functie de moment, este foarte variabila", a declarat fosta Prima Doamna.

18 februarie 2014 07:15
Modifică setările cookies