• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, retinut pentru luare de mita si spalare de bani

Fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, retinut pentru luare de mita si spalare de bani

Fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) Catalin Dumitru a fost retinut de procurorii DNA Oradea, pentru luare de mita si spalare de bani, alaturi de fiul acestuia, acuzat de complicitate la cele doua intractiuni.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Oradea au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea lui Catalin Dumitru, la data faptelor vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, pentru savarsirea infractiunilor concurente de luare de mita si spalare de bani, si a fiului acestuia, Catalin Alexandru Dumitru Radulescu, pentru complicitate la celel doua infractiuni, se arata intr-un comunicat de presa al DNA, citat de Mediafax.
 
Potrivit ordonantei de retinere, in luna martie 2013, Catalin Dumitru, vicepresedinte Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor la aceea data, a pretins de la un om de afaceri un milion de euro din totalul de 5.213.222 de euro pe care acesta ar fi urmat sa o incaseze de la ANRP ca urmare a executarii silite.
 
In 13 mai 2013, Catalin Dumitru a primit de la omul de afaceri, prin intermediul fiului sau, echivalentul sumei de un milion de euro, sustin procurorii.
 
Totodata, pentru a ascunde originii ilicite a banilor, din suma de un milion de euro, Catalin Dumitru a cumparat, pe numele celor trei fii ai sai, autoturisme de lux si imobile.
 
Procurorii vor cere Curtii de Apel Oradea arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Catalin Dumitru si a fiului acestuia. In aceeasi cauza sunt urmariti penal Daniel Marin Bran, retinut in decembrie 2013, pentru trafic de influenta si spalare de bani, si Dragos Vasile Nicolae, pentru complicitate la trafic de influenta si spalare de bani.

20 martie 2014 16:45
Modifică setările cookies