• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost transferat la Penitenciarul de maxima siguranta Iasi

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost transferat la Penitenciarul de maxima siguranta Iasi

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat definitiv, joi, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", a fost transferat din arestul Politiei Judetene Iasi la Penitenciarul de maxima siguranta Iasi.

Mandatul de executare a pedepsei in original a ajuns de la Bucuresti sambata dupa-amiaza, ulterior Relu Fenechiu fiind transferat, alaturi de fratele sau, Lucian Fenechiu, si de Bogdan Damian, la Penitenciarul de maxima siguranta Iasi.
 
"Mandatul a ajuns in original si Relu Fenechiu a fost transferat la penitenciar. Nu au fost intampinate probleme de niciun fel", a declarat, duminica, Alexandru Chelaru, purtator de cuvant al Politiei Judetene Iasi. Conform reprezentantilor penitenciarului, Relu Fenechiu, fratele acestuia si Bogdan Damian se vor afla intr-un regim de carantina pentru 21 de zile.
 
"Fenechiu va fi introdus intr-un regim de carantina timp de 21 de zile, la fel ca fiecare nou detinut care ajunge la penitenciar. In maximum 30 de zile de la pronuntarea instantei (30 ianuarie -n.r.) se va intruni o comisie la Bucuresti care va stabili regimul de executie in care va fi incadrat. In functie de acest regim se va stabili daca Relu Fenechiu va ramane sau nu la Penitenciarul Iasi", a precizat Gabriela Topoliceanu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului de maxima siguranta din Iasi.
 
Potrivit prevederilor in vigoare, in cazul condamnarilor cu executare de cel mult 10 ani, detinutii pot beneficia de eliberare conditionata dupa ce executa cel putin doua treimi din pedeapsa. Pedeapsa poate scadea si in functie de munca in folosul comunitatii pe care detinutii o desfasoara pe perioada incarcerarii.
 
Relu Fenechiu, condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", s-a predat Politiei Judetene Iasi joi seara, fiind incarcerat in arest alaturi de fratele sau, Lucian Fenechiu, si Mihai Bogdan Damian.

2 februarie 2014 16:40
Modifică setările cookies