• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Darius Valcov ramane in arest. Fostul ministru al Finantelor ar fi propus procurorilor sa-l elibereze, in schimbul recunoasterii vinovatiei

Darius Valcov ramane in arest. Fostul ministru al Finantelor ar fi propus procurorilor sa-l elibereze, in schimbul recunoasterii vinovatiei

Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov ramane in arest preventiv, dupa ce instanta suprema i-a respins cererea de inlocuire a masurii cu arestul la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie.

Decizia a fost luata luni, de un complet de divergenta, dupa ce, vineri, cei doi magistrati din completul care a judecat dosarul nu au ajuns la o solutie, unul dispunand mentinerea masurii arestului preventiv si celalalt, inlocuirea masurii.
 
Hotararea este definitiva, astfel ca Darius Valcov va fi cercetat in continuare in arest preventiv. Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov este arestat din 2 aprilie.
 
Procurorii DNA au cerut, in 7 aprilie, instantei supreme emiterea unui nou mandat de arest preventiva pentru Darius Valcov, insa solicitarea a fost respinsa. Masura a fost propusa de procurori dupa ce Senatul a avizat, in 1 aprilie, cererile de extindere a urmaririi penale, retinere si arestare preventiva pentru noile fapte de care este suspectat Darius Valcov.
 
Potrivit procurorilor, incepand din 2011 si pana la data retinerii sale, Darius Valcov a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru. Valcov s-ar fi folosit de informatiile obtinute cand a ocupat cele trei functii pentru a sprijini o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, detinute de fostul ministru al Finantelor, dar administrate prin interpusi.
 
Darius Valcov a stat in arest la domiciliu din 26 martie pana in 2 aprilie, cand a fost arestat preventiv pentru 23 de zile, pana in 24 aprilie inclusiv. Instanta suprema a admis in 2 aprilie contestatia procurorilor DNA in cazul deciziei de arestare la domiciliu a lui Valcov luata de un judecator de drepturi si libertati de la ICCJ. Decizia a fost luata dupa ce procurorii l-au acuzat de trafic de influenta, pentru ca ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la suta din sumele incasate.
 
Fostul ministru al Finantelor le-a propus procurorilor sa incheie un acord de recunoastere a vinovatiei sale, insa a fost refuzat, au declarat surse din randul anchetatorilor, citate de Mediafax.

20 aprilie 2015 11:00
Modifică setările cookies