• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fostul deputat si candidat la Presedintie William Brinza, ridicat de procurori pentru evaziune fiscala

Fostul deputat si candidat la Presedintie William Brinza, ridicat de procurori pentru evaziune fiscala

Fostul deputat William Brinza a fost ridicat joi de procurorii DIICOT si dus la audieri in legatura cu un dosar in care este acuzat de evaziune fiscala si sprijinire a unui grup de infractional organizat, scrie Agerpres.

Potrivit DIICOT, prejudiciul retinut in sarcina lui William Brinza este de aproximativ un milion de euro, procurorii instituind sechestru pe averea acestuia.
 
Audierea lui William Brinza are loc intr-un dosar mai vechi, deschis in decembrie 2014 de procurorii DIICOT, in care au fost efectuate la acea vreme mai multe perchezitii, inclusiv la sediul Ministerului Fondurilor Europene.
 
In dosar a fost audiata atunci si mama lui William Brinza, existand informatii ca pe numele ei ar fi fost infiintata o firma care inregistra operatiuni fictive privind achizitia de carne.
 
Dosarul viza destructurarea unei grupari specializate in evaziune fiscala si spalare de bani, prin folosirea de firme fantoma pentru prestari servicii fictive si livrari de marfuri, in special produse din carne.
 
De asemenea, gruparea folosea documente ori declaratii false pentru a obtine fonduri europene nerambursabile.
 
Anchetatorii sustineau ca, in perioada 2010-2014, pe teritoriul Romaniei (zona Bucuresti-Ilfov si Moldova) a actionat o grupare ce functiona pe mai multe paliere, cu structura piramidala. La aceasta grupare au aderat mai multe persoane, din medii diferite, care s-au specializat fiecare avand atributii clar determinate.

14 mai 2015 15:20
Modifică setările cookies