• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fosilele unui nou tip de reptila din epoca dinozaurilor, descoperite in Romania

Fosilele unui nou tip de reptila din epoca dinozaurilor, descoperite in Romania

Oasele fosilizate ale unui nou tip de pterozaur, o reptila zburatoare din epoca dinozaurilor, care a trait in urma cu circa 68 de milioane de ani si avea o anvergura a aripilor de aproape trei metri, au fost descoperite in Romania, relateaza livescience.com.

Fragmente din scheletul acestui pterozaur de talie medie au fost descoperite in Sebes-Glod, in Podisul Transilvaniei, o regiune faimoasa pentru varietatea de fosile din cretacicul tarziu (in urma cu aproximativ 68 de milioane de ani) pe care le adaposteste, precum cele de crocodilomorfi (rude stravechi ale crocodililor), mamifere, broaste testoase si dinozauri ca Sauropodul pitic (Magyarosaurus dacus) si Balaurul bondoc (dromaeosaur Balaur). 

Informatiile au fost facute publice de cercetatori de la Societatea Muzeului Ardelean din Romania, Universitatea din Southampton, Marea Britanie si Museau Nacional din Rio de Janeiro, Brazilia, transmite Mediafax.

Oamenii de stiinta au decis ca noul tip de reptila zburatoare sa se numeasca de acum inainte Eurazhdarcho langendorfensis si afirma ca aceasta vietuitoare a facut parte dintr-un grup de pterozauri denumit Azhdarchidae. 


5 februarie 2013 12:40
Modifică setările cookies