• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fonduri de 2,1 mil. euro, deturnate in timpul lucrarilor la reteaua electrica a Teatrului Balsoi

Fonduri de 2,1 mil. euro, deturnate in timpul lucrarilor la reteaua electrica a Teatrului Balsoi

Fonduri de aproximativ 90 de milioane de ruble (2,1 milioane de euro) au fost deturnate cu ocazia lucrarilor de renovare a retelei electrice de la Teatrul Balsoi, cea mai cunoscuta institutie de spectacole din Rusia, a anuntat, joi, Ministerul de Interne din aceasta tara, citat de AFP.

Aceste fonduri, provenind din bugetul public, erau destinate renovarii sistemului de alimentare cu energie electrica a teatrului, a carui cladire a trecut prin lucrari de reabilitare uriase intre anii 2005 si 2011.
 
In 2005, o companie de stat a semnat un contract cu un subcontractant privat pentru a efectua acele lucrari, a explicat ministerul rus intr-un comunicat.
 
Insa, atunci cand aceste lucrari au fost efectuate cu incalcarea partiala a normelor tehnice, compania de stat a anuntat ca lucrarile au fost finalizate si ca a platit "de o maniera nefondata" circa 90 de milioane de ruble subcontractorului. Autoritatile ruse au deschis o ancheta.
 
Teatrul Balsoi a fost inchis timp de sase ani pentru lucrari uriase de renovare, care au generat numeroase controverse si acuzatii de deturnare de fonduri.
 
Redeschiderea teatrului, prevazuta initial pentru 2008, a fost amanata de mai multe ori si a avut loc in cele din urma in octombrie 2011. Costul oficial al acestor lucrari a ajuns la 21 de miliarde de ruble (aproape 500 milioane de euro).

13 iunie 2013 17:47
Modifică setările cookies