• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Dupa dealuri , filmul lui Cristian Mungiu, pe lista de propuneri pentru nominalizari la Oscarul pentru film strain

"Dupa dealuri", filmul lui Cristian Mungiu, pe lista de propuneri pentru nominalizari la Oscarul pentru film strain

Lungmetrajul "Dupa dealuri", de Cristian Mungiu, a fost inclus pe lista scurta de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain, la editia din 2013, informeaza site-ului Oscars.org.

Lista scurta de propuneri pentru nominalizari la editia din 2013 a premiilor Oscar, la categoria cel mai bun film strain, cuprinde noua productii.
 
Astfel, in afara de filmul semnat de Cristian Mungiu, pe lista scurta de propuneri se afla: "Amour", de Michael Haneke (Austria), "War Witch", de Kim Nguyen (Canada), "No", de Pablo Larraín (Chile), "A Royal Affair", de Nikolaj Arcel (Danemarca), "The Intouchables", de Olivier Nakache si Eric Toledano (Franta), "The Deep", de Baltasar Kormákur (Islanda), "Kon-Tiki", de Joachim Rønning si Espen Sandberg (Norvegia), "Sister", de Ursula Meier (Elvetia).
 
Din aceste noua filme vor fi facute cele cinci nominalizari la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain pe 2013. Nominalizarile la cea de-a 85-a editie a premiilor Oscar vor fi anuntate pe 10 ianuarie. Gala premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre (fostul Kodak Theatre) din Los Angeles.
 
Filmul "Dupa dealuri" spune povestea a doua fete, Alina (Cristina Flutur) si Voichita (Cosmina Stratan), care au crescut impreuna la orfelinat si s-au regasit apoi intr-o manastire izolata din Romania. Alina vrea sa plece de acolo pentru a se stabili in Germania si-si doreste ca Voichita sa vina cu ea. Insa Voichita este atasata profund de viata de la manastire. Atunci cand Alina il infrunta pe preot, tanara este dusa la spital, iar persoanele care o ingrijesc incep sa creada ca este posedata de diavol.
 
Pentru filmul "Dupa dealuri", Cristian Mungiu a primit premiul pentru scenariu la Festivalul de la Cannes 2012, in timp ce Cristina Flutur si Cosmina Stratan au primit, ex-aequo, premiul pentru interpretare.
 
Recent, lungmetrajul "Dupa dealuri" a castigat marele premiu al sectiunii Filmmakers of Tomorrow - FEDEORA la Festivalul International de la Haifa, trofeu acordat de un juriu desemnat de Federatia Criticilor de Film din Europa si Zona Mediteraneana. Totodata, "Dupa dealuri" a fost desemnat cel mai bun film la Festivalul de la Vukovar (Croatia) si la Herceg Novi (Muntenegru). Lungmetrajul regizat de Cristian Mungiu a fost nominalizat si la premiile decernate de Academia de Film Europeana si la premiile Satellite.

21 decembrie 2012 18:44
Modifică setările cookies