• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fidel Castro: Rusia si China pot evita un eventual razboi mondial, nu SUA

Fidel Castro: Rusia si China pot evita un eventual razboi mondial, nu SUA

Fostul presedinte cubanez Fidel Castro a declarat ca Rusia si China "cunosc mult mai bine problemele lumii" decat SUA si ar putea sa evite un eventual razboi mondial.

Fostul lider revolutionar, in varsta de 89 de ani si retras de la putere in 2006, da asigurari ca "securitatea nu exista astazi pentru nimeni" si evoca riscul nuclear, in contextul in care tensiunea intre Rusia si SUA a crescut recent din cauza conflictelor din Siria si Irak, intr-o scrisoare publicata vineri de ziarul oficial Granma, relateaza AFP, preluata de Agerpres.

"China si Rusia cunosc mult mai bine problemele lumii decat SUA, pentru ca ele au trebuit sa suporte razboaie teribile impuse in mod egoist si orb de fascism. Nu ma indoiesc ca datorita traditiei lor istorice si propriei lor experiente revolutionare, vor face maximum de efort pentru a evita un razboi", scrie Fidel Castro.  

In acelasi text, fostul lider cubanez isi exprima sustinerea pentru presedintele Venezuelei Nicolas Maduro, invins duminica in alegerile legislative castigate de opozitie pentru prima data in ultimii 16 ani. 


14 decembrie 2015 11:22
Modifică setările cookies