• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fetita Printului William si a ducesei Catherine se va numi Charlotte Elizabeth Diana

Fetita Printului William si a ducesei Catherine se va numi Charlotte Elizabeth Diana

Charlotte Elizabeth Diana, asa se numeste al doilea copil al printului William si al ducesei Catherine.

La trei zile dupa nasterea fetitei, Palatul Kensington a anuntat cele trei prenume ale "printesei regale Charlotte de Cambridge". Numele ales reprezinta un omagiu adus bunicului patern, printul Charles, si strabunicii, regina Elisabeta a II-a, dar si adoratia lui William fata de mama lui, Diana, "Printesa Inimilor", moarta intr-un teribil accident rutier, pe cand printul era adolescent.
 
Dupa ce si-a petrecut primele nopti la palatul Kensington din Londra, printesa Charlotte Elisabeth Diana va fi dusa la conacul familiei din comitatul Norfolk, in estul Angliei. De altfel, domeniul Sandringham este preferatul Reginei Elisabeta si al printului consort Philip , care isi petrec aici fiecare Craciun.
 
Potrivit presei britanice, cu totul fascinata de nasterea micutei printese, chiar daca peste trei zile in regat vor avea loc alegeri parlamentare cruciale, Printul William, ducesa Kate si copiii lor vor ramane la resedinta de la Norfolk cel putin o luna. Ducele de Cambridge si-a luat concediu de paternitate pana pe 1 iunie.
 
In alta ordine de idei, numele printesei a starnit o asemenea curiozitate, incat pariorii au pus in joc peste 1 milion de lire.
 
Britanicii au mizat multa vreme pe Alice, insa, in ultimele zile, acest nume fusese detronat de Charlotte. Forma feminina a prenumelui Charles, Charlotte are radacini adanci in familia regala britanica. Elizabeth si Diana erau si ele bine cotate, mai ales ca se anticipa ca printesa va primi mai multe prenume, asa cum se obisnuieste in familiile de sange albastru.

4 mai 2015 16:49
Modifică setările cookies