• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Explozie puternica in centrul istoric din Praga, soldata cu 40 de raniti

Explozie puternica in centrul istoric din Praga, soldata cu 40 de raniti

O explozie de origine aparent accidentala intr-un imobil din centrul istoric al Pragai s-a soldat luni dimineata cu aproape 40 de raniti, au anuntat salvatorii din capitala ceha, citati de AFP.

"Aproximativ 40 de persoane au primit ingrijiri la spital. Este vorba in principal despre raniri usoare", a declarat pentru AFP Jirina Ernestova, o purtatoare de cuvant a serviciilor de salvare. "Cateva raniri grave nu sunt excluse. Verificam daca exista si alte persoane intre daramaturi", a adaugat ea.
 
Postul public de televiziune CT 24 a anuntat 55 de raniti. Deflagratia a fost provocata de gaze, a anuntat Ludek Hulan, un purtator de cuvant al politiei.
 
In jur de 220 de persoane, care se aflau in mai multe cladiri din zona, au fost evacuate. Alimentarea cu gaze a fost intrerupta in 20 de imobile din cartier. Potrivit unor martori citati de presa ceha, pe strada pe care s-a produs explozia se putea simti miros de gaze.
 
Un fotograf AFP a putut sa vada peste zece persoane care prezentau rani provocate de spargerea geamurilor in imobile vecine. Imobilul in care s-a produs explozia se afla pe strada Divadelni ("Strada Teatrului"), situata in apropierea Teatrului National din Praga, Academiei de Stiinte, celebrei cafenele pragheze "Slavia", sediului Academiei de Cinema (FAMU) si Facultatii de Stiinte Sociale din cadrul Universitatii Carol.
 
Explozia a provocat panica puternica in randul studentilor si profesorilor de la cele doua institutii de invatamant superior, care si-au exprimat, initial, temerea cu privire la un atac terorist, potrivit unor declaratii citate de CT 24.

29 aprilie 2013 14:23
Modifică setările cookies