• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Executorul judecatoresc Dorina Gont, retinuta pentru evaziune

Executorul judecatoresc Dorina Gont, retinuta pentru evaziune

Executorul judecatoresc Dorina Gont a fost retinuta, alaturi de trei persoane, fiind cercetata intr-un dosar de evaiune fiscala cu prejudiciu de trei milioane de euro.

Gont si ceilalti trei retinuti vor fi prezentati, marti, la Curtea de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.
 
Peste 70 de politisti, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, au facut, luni, 15 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Ilfov si Ialomita, la persoane suspectate de evaziune fiscala, fiind perchezitionate si doua locuinte folosite de sotii Dorina si Lucian Gont.
 
In urma perchezitiilor, au fost aduse la audieri opt persoane.
 
Surse judiciare, citate de Mediafax, au declarat ca in acest dosar este vizat executorul judecatoresc Dorina Gont, care ocupa si functia de presedinte al Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.
 
Aceleasi surse spun ca in dosar ar fi vizat si omul de afaceri Ciprian Nistor, care ar controla firme offshore in conturile carora ar fi fost virati bani din evaziune fiscala.
 
Anchetatorii au demarat procedurile pentru instituirea sechestrului asigurator pe cinci imobile si pe conturile executorului judecatoresc Dorina Gont, potrivit unor surse din Politie. Potrivit surselor citate, este vorba despre locuinte de lux, o parte dintre acestea fiind situate in judetul Ilfov, in localitatile Afumati, Popesti Leordeni si Corbeanca.
 
Prin comiterea acestor infractiuni, in perioada 2011-2014, bugetul consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ trei milioane de euro, a mai aratat Politia Romana.

21 aprilie 2015 07:22
Modifică setările cookies