• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Europa, sub zapada. Sute de avioane la sol si mii de scoli inchise la Londra. 3 morti intr-o avalansa in Austria

Europa, sub zapada. Sute de avioane la sol si mii de scoli inchise la Londra. 3 morti intr-o avalansa in Austria

Sute de zboruri au fost anulate vineri in Marea Britanie din cauza ninsorilor puternice care au perturbat de asemenea transporturile feroviare si rutiere in tara si au provocat inchiderea a aproximativ 3.000 de scoli, relateaza AFP.

Heathrow, cel mai mare din cele cinci aeroporturi ale capitalei si primul din lume in ceea ce priveste traficul international de pasageri, a fost nevoit sa anuleze 365 de zvoruri, a declarat un purtator de cuvant pentru AFP.
 
Traficul feroviar a fost de asemenea perturbat: patru trenuri Eurostar intre Londra si Bruxelles au fost anulate si restrictii de viteza au fost impuse celorlalte trenuri rapide, provocand usoare intarzieri, a precizat compania trans-Manche.
 
Zapada a provocat de asemenea dificultati pe liniile obisnuite si la metroul londonez, in parte aerian, si a cauzat accidente si blocaje pe autostrazi. Peste 3.000 de scoli au ramas inchise in intreaga tara.
 
Ninsorile au afectat de asemenea o mare parte din vestul Frantei, provocand de asemenea perturbari in transporturi si inchiderea unor scoli. Stratul de zapada a atins in unele locuri 12 centimetri. In regiunea pariziana, unde sunt asteptate de asemenea ninsori, limitarile de viteza si de circulatie pentru camioane au intrat in vigoare de vineri dupa-amiaza.
 
Trei austrieci - un cuplu si un barbat, toti trei salvamonti experimentati - au murit vineri in urma unei avalanse in Alpii austrieci, in apropiere de Hermagor, in provincia Carinthia (sud).
 
In toata Carinthia, alerta de avalansa este de gradul trei sau patru pe o scala de cinci, din cauza ninsorilor puternice - intre 20 si 30 de centimetri - survenite inca de miercuri.
 
In toata Austria, vremea a provocat perturbari puternice ale traficului rutier, in timp ce traficul aerian ramane perturbat pe aeroportul din Viena, chiar daca ameliorarea este sensibila vineri in raport cu joi, doar 10 la suta din zboruri fiind anulate fata de aproape doua treimi anterior.

19 ianuarie 2013 10:18
Modifică setările cookies