• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ucraina, in pragul razboiului civil. Fortele speciale de la Kiev au atacat militantii prorusi, cu morti si raniti de ambele parti

Ucraina, in pragul razboiului civil. Fortele speciale de la Kiev au atacat militantii prorusi, cu morti si raniti de ambele parti

UPDATE O operatiune "antiterorista" a fost lansata in orasul ucrainean Slaviansk, impotriva militantilor prorusi care ocupa sedii ale serviciilor de securitate, anunta ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov.

"O operatiune antiterorista a inceput la Slaviansk", a anuntat, pe Facebook, Arsen Avakov, citat de AFP. "La operatiune participa unitati ale fortelor speciale. Locuitorii sunt rugati sa nu iasa din case si sa stea departe de ferestre", a adaugat ministrul de Interne.
 
Interventia fortelor speciale ucrainene impotriva militantilor prorusi din estul Ucrainei s-a soldat cu morti si raniti de ambele parti, anunta ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, potrivit Mediafax.

"Operatiunea antiterorista lansata de fortele guvernamentale impotriva militantilor prorusi s-a soldat cu morti si raniti de ambele parti", a declarat Avakov pe pagina sa de Facebook. "Un agenti al Serviciului ucrainean de securitate (SBU) a fost omorat, iar alti cinci membri ai fortelor de ordine au fost raniti", a precizat Avakov, citat de AFP. "In randul separatistilor, exista un numar necunoscut de victime", a adaugat ministrul.
 
Ministrul de Interne din Ucraina, Arsen Avakov, anuntase anterior ca trupe de securitate au fost trimise in Sloviansk, in estul tarii, impotriva militantilor pro-rusi care au pus stapanire pe o sectie de politie din oras.
 
Anterior, Rusia a avertizat ca situatia ar putea escalada in cazul in are Ucraina va folosi forta in estul tarii, regiune cu o pronuntata simpatie pentru Moscova.
 
Tensiunea a atins cote alarmante, sambata seara, in Ucraina, dupa un schimb de focuri intre activisti pro-rusi si politie. Militantii au continuat astfel ofensiva coordonata asupra unor obiective simbolice din estul tarii, in orase precum Donetk.
 
In timp ce guvernul de la Kiev, reunit de urgenta, promite un raspuns ferm din partea fortelor speciale, Moscova avertizeaza ca orice dovada de forta impotriva protestatarilor este inadmisibila. Sediul politiei din orasul Kramatorsk - aflat la 150 de kilometri de granita cu Rusia - a fost luat cu asalt de un grup de militanti pro-rusi inarmati. Intre cele doua tabere a avut loc un schimb de focuri. Scena a amintit de evenimentele petrecute in timpul zilei in alte orase cheie din estul tarii.
 

13 aprilie 2014 15:12
Modifică setările cookies