• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Estul Canadei, afectat de o furtuna de zapada

Estul Canadei, afectat de o furtuna de zapada

O furtuna puternica de zapada a afectat, joi, estul Canadei, unde zborurile au afisat intrarzieri atat la plecare, cat si la sosire. Numeroase scoli au fost inchise, iar drumurile au devenit impracticabile, scrie AFP.

Zapada a cazut timp de 24 de ore in provinciile situate intre Ontario si coasta Atlantica, ajungand pana la 40 de centimetri in unele zone, precum in New Brunswick. Serviciul meteorologic al Canadei a emis o avertizare de "rafale puternice de vant", cu o intensitate de pana la 70 de kilometri pe ora.
 
Zborurile prevazute in aeroporturile din Toronto, Montreal, Ottawa, Halifax sau Quebec au afisat intarzieri atat la plecare, cat si la sosire, iar numeroase dintre ele au fost anulate, potrivit serviciilor aeroportuare.
 
In estul Quebecului si in provincia New Brunswick, scolile au ramas inchise joi. De asemenea, din cauza troienelor, numeroase drumuri au devenit impracticabile.
 
Totodata, in cursul serii de joi, furtuna urma sa cedeze locul unor temperaturi extrem de scazute. "Temperaturile foarte reci combinate cu rafale moderate de vant vor genera un indice de racire eoliana (temperatura resimtita) de aproape minus 39 de grade" in regiunile Chibougamau si Manicouagan, situate in jumatatea de nord a Quebecului, potrivit Environnement Canada.
 
Aceasta este cea de a treia furtuna de zapada importanta inregistrata in estul Canadei incepand din luna februarie.
Noi ninsori sunt anuntate pentru vineri. Dupa furtuna, temperaturile vor ramane reci in urmatoarele zile, potrivit seviciului meteorologic.

14 martie 2014 08:00
Modifică setările cookies