• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Elvetia permite sinuciderea asistata chiar si pentru batranii care nu sufera de boli in stadii terminale

Elvetia permite sinuciderea asistata chiar si pentru batranii care nu sufera de boli in stadii terminale

O organizatie elvetiana care se ocupa de sinucidere asistata, Exit, a votat sa isi extinda serviciile la persoanele in varsta care nu sunt bolnave in stadii terminale, relateaza The Guardian, in editia electronica.

Organizatia a adaugat "sinuciderea din cauza varstei inaintate" in statutul sau, la intalnirea generala anuala organizata la sfarsitul saptamanii trecute, permitandu-le astfel persoanelor care sufera de probleme psihologice sau fizice asociate cu varsta inaintata sa aleaga sa isi puna capat vietii.
 
Sinuciderea asistata este legala in Elvetia si, tehnic, chiar si o persoana tanara si sanatoasa poate folosi astfel de servicii. Totusi, organizatiile implicate in aceasta activitate isi stabilesc propriile regulamente, care difera de la grup la grup.
 
Masura a fost criticata de Asociatia Medicala Elvetiana, pe fondul temerilor ca va incuraja suicidul in randul batranilor. "Nu sustinem schimbarea statutului de catre Exit. Acest lucru ne ingrijoreaza pentru ca nu putem exclude ca persoane varstnice sanatoase sa se simta presate sa isi ia viata", a declarat presedintele asociatiei, Dr Jürg Schlup.
 
Dar Exit sustine ca majoritatea persoanelor care vor alege aceasta varianta sunt deja membre ale organizatiile si cauta astfel de servicii de multi ani.

27 mai 2014 11:04
Modifică setările cookies