• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Elena Udrea, plasata in arest la domiciliu. Decizia este definitiva

Elena Udrea, plasata in arest la domiciliu. Decizia este definitiva

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis joi inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu in cazul fostului ministru Elena Udrea, trimisa in judecata pentru coruptie in dosarul "Gala Bute", scrie Agerpres.

Astfel, Udrea va fi eliberata din inchisoarea de femei Targsor si va fi plasata in arest la domiciliu. De asemenea, vor fi eliberati si plasati in arest la domiciliu Rudel Obreja si Tudor Breazu.
 
Contestatia s-a judecat marti, insa magistratii au amanat pronuntarea.
 
Elena Udrea a fost incarcerata la Penitenciarul de Femei Targsor, dupa ce a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie in dosarul "Gala Bute", fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
Udrea este in carantina, sta alaturi de alte trei detinute, iar paza celulei s-a dublat dupa ce fostul ministru a primit in arestul politiei o scrisoare stranie din partea unui detinut de la penitenciarul Colibasi. Acesta i-a marturisit destinatarei ca o simpatizeaza, dar ca in acelasi timp are misiunea ingrata de a o ataca cu un ac infestat cu HIV. Semnatarul a pomenit inclusiv despre o posibila implicare a temutului interlop Sile Camataru. Acesta din urma a respins vehement acuzatiile.

7 mai 2015 12:02
Modifică setările cookies