• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Efectele fenomenului El Nino. Romanii ar putea avea parte de cea mai calduroasa vara din ultimii 100 de ani

Efectele fenomenului El Nino. Romanii ar putea avea parte de cea mai calduroasa vara din ultimii 100 de ani

V-ati saturat de ploi si de temperaturile scazute din ultimele zile? Inainte sa raspundeti ar trebui sa stiti ca in vara in care tocmai am intrat s-ar putea sa ne rugam cerului pentru un strop de ploaie sau putina racoare.

Ne asteapta nu doar 3 luni fierbinti, ci am putea vorbi despre una dintre cele mai calduroase veri din ultimii 100 de ani.
 
Primii care vor da piept cu valurile de caldura sunt cei din sud-estul si din vestul Romaniei unde pentru luna iunie este preconizata o temperatura peste media normala si episoade de seceta.
 
Lucrurile se inrautatesc in iulie si in august pentru ca de data aceasta canicula afecteaza majoritatea regiunilor din tara si rar am putea vedea stropi de ploaie.
 
Am putea vorbi despre cea mai calduroasa vara din momentul in care au inceput sa se faca masuratorile, adica acum mai bine de 100 de ani, si asta din cauza fenomenului El Nino, care este foarte puternic in acest an.
 
Acest fenomen duce la incalzirea apelor din Oceanul Pacific, fapt ce influenteaza cresterea temperaturilor medii globale. Ramane de vazut daca vom reusi sa batem recordurile absolute de temperatura inregistrate in Romania pe timpul verii: in 1951, Braila, 44,5 de grade Celsius.

2 iunie 2014 18:20
Modifică setările cookies