• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Edward Snowden isi negociaza intoarcerea in SUA, in anumite conditii

Edward Snowden isi negociaza intoarcerea in SUA, in anumite conditii

Tatal informaticianului american Edward Snowden, un fost analist CIA cautat de Statele Unite pentru spionaj, a declarat vineri ca fiul sau este pregatit sa se intoarca in tara, cu conditia sa nu fie incarcerat inainte de proces si sa nu fie constrans sa taca, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"In acest stadiu, nu am senzatia ca ar fi comis vreo tradare", a declarat Lonnie Snowden pentru postul NBC. Postul de televiziune precizeaza totodata ca cei doi barbati nu au mai vorbit din aprilie.
 
"A incalcat legea americana in sensul ca a dezvalui informatii clasificate. Pentru cei care vor sa il catalogheze drept tradator, a tradat Guvernul, dar nu cred ca a tradat poporul Statelor Unite", a apreciat Lonnie Snowden.
 
Tatal lui Edward Snowden a declarat ca a trimis, prin intermediul avocatului sau, o scrisoare secretarului Justitiei Eric Holder, in care afirma ca fostul consultant al Agentiei Nationale americane pentru Securitate (NSA) ar intentiona sa se intoarca in Statele Unite, cu conditia sa nu fie incarcerat imediat, constrans sa taca si sa poata sa aleaga locul unde va avea loc procesul impotriva sa.
 
Edward Snowden, cautat de Statele Unite pentru ca a divulgat informatii considerate "explozive" despre vaste programe americane de supraveghere a comunicatiilor, a aterizat duminica la Moscova, de unde a cerut azil politic in Ecuador.

28 iunie 2013 18:57
Modifică setările cookies