• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Echipa Spaniei este cea mai scumpa dintre selectionatele de la CM. Cei 23 de jucatori valoreaza aproape 1 mld. dolari

Echipa Spaniei este cea mai scumpa dintre selectionatele de la CM. Cei 23 de jucatori valoreaza aproape 1 mld. dolari

Reprezentativa Spaniei are cea mai mare valoare de piata dintre echipele participante la Cupa Mondiala, conform unui studiu realizat de site-ul Transfermarkt, care estimeaza la 916 milioane de dolari pretul cumulat al celor 23 de jucatori din lotul spaniol, informeaza AFP.

Studiul, evocat de publicatia Time, plaseaza Germania pe locul 2, cu o valoare cumulata de 828 de milioane de dolari. Pe urmatoarele treii pozitii se afla Brazilia (689 de milioane de dolari), Franta (607 milioane de dolari) si Argentina (577 milioane de dolari).
 
Valoarea celor 23 de jucatori din lotul Spaniei reprezinta 9,5 la suta din valoarea totala a fotbalistilor celor 32 de nationale participante la CM. La polul opus fata de Spania se afla Honduras, cu o valoare estimata la doar 0,32 la suta din total.
 
Fiecare jucator a fost evaluat in functie de performantele individuale, valoarea clubului sau, experienta individuala, contractele precedente si varsta.
 
Argentinianul Lionel Messi, in varsta de 26 de ani, este lider in clasamentul individual, cu 177 milioane de dolari, urmat de portughezul Cristiano Ronaldo (29 de ani) - 147 milioane de dolari. Pozitiile a treia si a patra sunt ocupate de uruguayanul Cavani si brazilianul Neymar, cu sume de aproximativ 80 de milioane de dolari.

10 iunie 2014 08:53
Modifică setările cookies