• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
DSK cere justitiei sa opreasca de la publicare o carte care povesteste o relatie a sa cu autoarea

DSK cere justitiei sa opreasca de la publicare o carte care povesteste o relatie a sa cu autoarea

Dominique Strauss-Kahn va cere marti justitiei franceze sa opreasca de la publicare o carte intitulata "Belle et bête" ("Frumoasa si bestia"), care povesteste o relatie a sa, in 2012, cu autoarea acesteia, au anuntat luni pentru AFP avocatii fostului sef al Fondului Monetar International (FMI).

Cererea de oprire de la publicare a acesti carti, care ar urma sa apara miercuri in Franta, potrivit saptamanalului Le Nouvel Observateur, va face obiectul unei prime audieri marti.
 
DSK a citat-o pe eseista Marcela Iacub si pe editorul sau Stock pentru "atingere adusa vietii private". El reclama inserarea unui fragment in fiecare dintre exemplarele cartii si, "cu titlu subsidiar", oprirea de la publicare a acesteia. In Franta, o hotarare a justitiei privind oprirea de la publicare a unei carti este foarte rara.
 
El solicita, de asemenea, 100.000 de euro ca despagubiri de la Marcela Iacub si Stock. Aceeasi suma o cere de la Le Nouvel Observateur, potrivit avocatilor.
 
Marcela Iacub, jurist, eseist si cronicar pentru cotidianul Libération, afirma ca a avut o relatie cu DSK din ianuarie pana in august 2012.
 
In Franta, Strauss-Kan, in varsta de 63 de ani, este inculpat pentru proxenetism in forma agravata intr-un caz de intalniri libertine.

25 februarie 2013 17:30
Modifică setările cookies