• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Doua romance audiate in procesul lui Berlusconi, suspectate de marturie falsa

Doua romance audiate in procesul lui Berlusconi, suspectate de marturie falsa

Doua romane audiate in procesul in care fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat la sapte ani de inchisoare sunt cercetate pentru marturie falsa, scrie ziarul La Repubblica, in editia online, potrivit Mediafax.

Procurorii au prezentat justitiei dosarele a aproximativ 30 de persoane suspectate ca ar fi depus marturii false in instanta in favoarea fostului premier italian. Pe lista figureaza un fost consilier politic al lui Berlusconi, Valentino Valentini, deputata partidului Poporul Libertatii (PdL) Maria Rosaria Rossi, eurodeputata Licia Ronzulli si jurnalistul Carlo Rossella.
 
Printre persoanele suspectate de marturie falsa sunt si doua romance apropiate ale lui Berlusconi - Ioana Visan si Ioana Claudia A.
 
In 2012, romanca Ioana Visan a declarat in instanta ca avea de patru ani o relatie "bazata pe sentimente" cu fostul premier italian Silvio Berlusconi. Romanca in varsta de 26 de ani a fost audiata de mai multe ori ca martora la procesul in care Silvio Berlusconi a fost gasit vinovat ca a intretinut relatii sexuale cu adolescenta de origine marocana Karima El Mahroug, numita de presa "Ruby". Intrebata in instanta despre relatia cu Berlusconi si despre petrecerile din vilele acestuia, Ioana Visan a raspuns, in iunie 2012: "Relatiile mele sexuale tin de intimitatea mea". Presa italiana a relatat in mai multe randuri ca dama de companie romanca a fost invitata constant la petrecerile fostului premier italian. Presa italiana nu ofera detalii despre cealalta romanca, Ioana Claudia A.
 
Fostul premierul italian Silvio Berlusconi a fost condamnat luni la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul "Rubygate" si nu va mai avea dreptul sa detina functii publice niciodata. Berlusconi a fost gasit vinovat de trafic de influenta si sex cu o prostituata minora. Procurorii cerusera condamnarea la sase ani de inchisoare a fostului premier italian Silvio Berlusconi, judecat la Milano pentru ca ar fi intretinut relatii sexuale contracost cu adolescenta Karima El Mahroug, supranumita de presa drept "Ruby", inainte ca aceasta sa aiba 18 ani. In plus, Berlusconi a fost gasit vinovat ca, in calitatea de premier, ar fi intervenit la politie pentru eliberarea din detentie a adolescentei, mintind ca aceasta era nepoata fostului presedinte egiptean Hosni Mubarak.
 
Avocatii lui Silvio Berlusconi au anuntat ca vor contesta la instanta superioara sentinta Tribunalului din Milano.

25 iunie 2013 21:33
Modifică setările cookies