• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu, pus sub acuzare in dosarul Mineriada

Fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu, pus sub acuzare in dosarul "Mineriada" 

UPDATE: Fostul presedinte Ion Iliescu a fost chemat miercuri dimineata la Parchetul General pentru a i se aduce la cunostinta ca are calitatea de suspect pentru savarsirea infractiunii contra umanitatii in dosarul "Mineriada", informeaza Agerpres.

Si fostul director al SRI Virgil Magureanu s-a prezentat la Parchet. Are de asemenea calitatea de suspect in dosarul "Mineriada", pentru savarsirea infractiunii contra umanitatii.  

Intrebat  de ce a fost chemat de procurori, Magureanu a declarat: "Pentru ca sa se reconstituie conform adevarului, toate cate s-au intamplat atunci. Nu este doar atributia mea sa reconstitui adevarul. Sa contribui, asta pot sa fac".

Procurorii militari continua ancheta in dosarul nr. 47/P/2014 privind evenimentele din 13-15 iunie 1990, asa-numitul dosar "Mineriada", cu schimbarea incadrarii juridice in infractiune contra umanitatii si extinderea urmaririi penale asupra altor persoane, au anuntat miercuri reprezentantii Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, citati de Agerpres.

"In perioada urmatoare vor fi audiate persoanele fata de care s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii contra umanitatii prev. de 439 lit. a, g si j din Codul penal si care la data evenimentelor detineau functii de conducere la nivelul structurilor civile si militare ale statului, precum si in cadrul unor unitati economice", se precizeaza in comunicatul Parchetului.


21 octombrie 2015 10:17
Modifică setările cookies