• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Doru Badescu a demisionat de la CNAS. La conducere va fi propus Cristian Busoi

Doru Badescu a demisionat de la CNAS. La conducere va fi propus Cristian Busoi

Doru Badescu a demisionat de la conducerea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS), iar pentru postul de presedinte va fi propus europarlamentarul PNL Cristian Busoi, a anuntat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

El a precizat, in cadrul unei emisiuni televizate, ca Badescu si-a prezentat demisia in urma discutiei pe care a avut-o cu acesta referitor la reactia gresita in cazul nominalizarii lui Lucian Duta in Consiliul de Administratie al CNAS. "S-a grabit in termeni exagerati la ceva ce nu se intamplase inca", a spus Ponta.
 
Presedintele Traian Basescu l-a desemnat pe fostul presedinte al CNAS Lucian Duta drept membru in Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate din partea Administratiei Prezidentiale, scrisoarea de nominalizare fiind transmisa in data de 10 iunie.
 
Conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a transmis ca numirea lui Lucian Duta in Consiliul de Administratie al institutiei "o gafa" a Administratiei Prezidentiale, "specifica organizatiilor mafiote", si ameninta ca, pana la retragere acesteia, CA nu se va intruni.
 
Intr-un comunicat transmis, joi, de Guvern se arata ca, in urma situatiei create prin desemnarea lui Lucian Duta in Consiliul de administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, primul-ministru Victor Ponta a avut o discutie, joi, la sediul Guvernului, cu presedintele CNAS, Doru Badescu, considerand ca limbajul folosit in comunicatul oficial difuzat de CNAS a fost total nepotrivit. El i-a cerut presedintelui Doru Badescu sa isi exprime regretul pentru acest ton si pe viitor sa foloseasca un limbaj institutional adecvat.
 
In acelasi timp, primul-ministru considera ca revenirea unei persoane cercetate penal, in legatura cu activitatea CNAS, reprezinta o situatie de natura sa impiedice buna functionare a institutiei. Lucian Duta a raspuns declaratiilor premierului Victor Ponta in legatura cu numirea sa de catre presedintele Basescu in CA al CNAS, sustinand ca nu este cercetat penal si ca nu s-a inceput niciun fel de urmarire penala pe numele sau.

14 iunie 2013 09:02
Modifică setările cookies