• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Donetk, a doua regiune a Ucrainei, dupa Crimeea, care organizeaza referendum pentru independenta

Donetk, a doua regiune a Ucrainei, dupa Crimeea, care organizeaza referendum pentru independenta

Un referendum privind "declaratia de independenta" a regiunii Donetk, in estul Ucrainei, va avea loc pe 11 mai, a declarat sambata Denis Pusilin, liderul "republicii populare" autoproclamate de la Donetk, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul administratiei regionale, aflate de la 6 aprilie sub controlul unor militanti prorusi, Pusilin a anuntat ca intrebarea care va fi adresata este "Aprobati declaratia de independenta a republicii populare Donetk?".

"In urma acestui vot", a continuat el - fara sa se indoiasca de rezultatul scrutinului, considerat ilegal de catre Kiev si comunitatea internationala -, "vor avea loc alegeri libere cu scopul de stabili cine va conduce aceasta republica populara".
 
"Dupa aceea, republica noastra populara de la Donetk va incepe sa functioneze", a spus liderul separatist. "Inca mai studiem care va fi cea mai buna formula pentru asocierea noastra cu restul Ucrainei, fie ca va fi vorba despre o federatie, o confederatie sau independenta".
 
"Acest referendum este inevitabil si avem toti banii necesarii pentru organizarea lui", a spus el, fara sa precizeze de unde provine finantarea.
 
Intrebat ce parere are despre atitudinea fortelor de politie din regiunea Donetk fata de separatistii prorusi, Pusilin a declarat ca "depinde, este complicat. O parte colaboreaza cu noi, iar o parte refuza".

27 aprilie 2014 10:22
Modifică setările cookies