• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Donald Duck, cel mai cunoscut ratoi din lume, sarbatoreste 80 de ani. Are stea pe Walk of Fame, iar un asteroid a fost numit dupa el

Donald Duck, cel mai cunoscut ratoi din lume, sarbatoreste 80 de ani. Are stea pe Walk of Fame, iar un asteroid a fost numit dupa el

Donald Duck, cea mai cunoscuta rata din lume, sarbatoreste 80 de ani pe 9 iunie, de la debutul sau, in 1934, ratoiul avand aparitii in peste 200 de productii cinematografice, iar dupa patru ani de la primele aparitii de succes intalnindu-si jumatatea, pe Donna Duck, cunoscuta apoi ca Daisy Duck.

Donald Duck si-a facut aparitia pentru prima data in anul 1934, in "Silly Symphony, The Wise Little Hen". De atunci, farsele sale amuzante, temperamentul expansiv si farmecul sau au captivat audientele de toate varstele din intreaga lume, potrivit unui comunicat al Disney Channel.
 
Odata cu cresterea popularitatii sale la mijlocul anilor 1930, au inceput sa apara primele produse cu Donald Duck, de la jucarii de plus la lenjerii de pat si lampi.
 
In 1938, graficianul Disney Al Taliaferro a inceput sa creeze zilnic benzi desenate cu Donald Duck, ce erau publicate in 322 de ziare. In 2013, au fost vandute 80 milioane de exemplare ale revistei Donald Duck in 16 editii locale in regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) - inclusiv saptamanale, lunare si editii de colectie avandu-l in prim plan pe Donald Duck.
 
Si astazi Donald Duck se bucura de o popularitate uriasa si are aparitii in serialul "Clubul lui Mickey Mouse", difuzat la Disney Channel si Disney Junior in fiecare zi. De asemenea, are un rol important in "Desene cu Mickey", un serial de comedie produs de Disney Television Animation si lansat anul trecut in Romania.
 
In regiunea EMEA, aproximativ 82% dintre copiii cu varste de pana in 5 ani si 98% dintre aceia cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani il cunosc pe Donald Duck, potrivit unui studiu realizat in perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014.
 
De la debutul sau din 1934, Donald Duck a avut aparitii in peste 200 de productii cinematografice - mai multe decat oricare alt personaj Disney. Si dupa patru ani de la primele aparitii de succes, Donald Duck si-a intalnit jumatatea, pe Donna Duck, cunoscuta mai tarziu drept Daisy Duck.
 
In 1995, Donald Duck chiar a dat numele Asteroidului 12410, iar in 2004 a primit propria stea pe celebrul bulevard Hollywood Walk of Fame din Los Angeles, ca dovada a celebritatii sale uriase.

6 iunie 2014 14:04
Modifică setările cookies