• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Doi jurnalisti din SUA, ucisi in timpul unei transmisiuni in direct

Doi jurnalisti din SUA, ucisi in timpul unei transmisiuni in direct

Barbatul care a impuscat mortal doi jurnalisti de televiziune, o reportera si un cameraman, miercuri, in statul american Virginia, in timp ce acestia realizau o transmisiune in direct, a incercat sa se sinucida dupa ce a fost oprit de politie, fiind grav ranit, transmit Reuters, AFP si CNN.

Suspectul a fost identificat drept Vester Flanagan, 41 de ani, si ar fi un fost reporter al postului WDBJ7, concediat in urma cu doi ani.  Atacatorul a fugit cu o masina, dar a fost oprit de politie dupa o urmarire pe autostrada 66 si s-a impuscat, au declarat oficiali pentru CNN. 

Dupa uciderea celor doi jurnalisti, cineva a postat pe un cont de Twitter si unul de Facebook imagini video ce pareau filmate chiar de atacator.

ABC News a relatat ca a primit un fax de 23 de pagini continand un manifest de la cineva semnat Bryce Williams, document ce a fost predat anchetatorilor.  Bryce Williams este numele folosit de Flanagan ca reporter pentru WDBJ.

Jurnalistii filmau un interviu pentru emisiunea matinala a WDBJ7, afiliat CBS, in Roanoke, Virginia, la Bridgewater Plaza.

Reportera Alison Parker avea 24 de ani, iar cameramanul Adam Ward, 27 de ani. Femeia intervievata, Vicki Gardner, director executiv al camerei de comert regionale, a fost grav ranita.


27 august 2015 10:08
Modifică setările cookies