• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
DNA extinde urmarirea penala la Oprescu, pentru spalare de bani, abuz in serviciu si constituire de grup organizat

DNA extinde urmarirea penala la Oprescu, pentru spalare de bani, abuz in serviciu si constituire de grup organizat 

Procurorii DNA au dispus fata de primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, extinderea urmaririi penale pentru spalare de bani, abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, si constituire de grup infractional organizat. 

"Procurorii (...) au dispus fata de Sorin Oprescu, (...) aflat in stare arest preventiv in prezenta cauza, extinderea urmaririi penale cu privire la savarsirea, in concurs real cu infractiunea de luare de mita, si a infractiunilor de spalare de bani, abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, constituire a unui grup infractional organizat", se arata intr-un comunicat al DNA, transmite Agerpres.

In aceeasi cauza s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a cotei indivize de 5/6 dintr-un imobil situat in Bucuresti, sectorul 1, cu o suprafata utila totala de 244,19 mp (inclusiv logie, terasa, loc de parcare la demisol si boxa) si cota parte indiviza ce reprezinta 101,64 mp teren, ambele bunuri aflate in proprietatea lui Sorin Oprescu, pana la concurenta valorii de aproape 1,3 milioane lei.  

"De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a unui imobil apartinand partenerei de viata a lui Sorin Oprescu, situat in Bucuresti, sectorul 1, pana la concurenta valorii de 2.411.019,01 lei. La dispunerea acestei masuri s-au avut in vedere prevederile referitoare la confiscarea extinsa", precizeaza DNA.  

Sorin Oprescu a fost adus luni la DNA, unde i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si noile acuzatii.


26 octombrie 2015 16:10
Modifică setările cookies