• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Directorul Teatrului Balsoi, atacat cu acid, si-a pierdut vederea

Directorul Teatrului Balsoi, atacat cu acid, si-a pierdut vederea

Serghei Filin, directorul artistic al Teatrului Balsoi din Moscova, atacat cu acid in urma cu trei luni, si-a pierdut vederea, a anuntat avocata acestuia, Tatiana Stukalova, intr-un interviu aparut joi in cotidianul Izvestia, informeaza AFP.

"Exista documente care atesta ca, pana in prezent, Serghei nu vede nici cu ochiul drept, nici cu ochiul stang", a declarat Tatiana Stukalova.  "Diagnosticul este trist", a adaugat ea, fara sa ofere alte detalii. 

Avocata a facut aceasta declaratie pentru a raspunde unor afirmatii facute la Moscova, care puneau sub semnul intrebarii gravitatea ranilor suferite de Serghei Filin. 

Balerinul Pavel Dmitrichenko, care a fost arestat si acuzat ca ar fi comandant atacul, a spus prin avocatul sau ca Filin nu si-a pierdut vederea. La fel si balerinul vedeta Nikolay Tsiskaridze, rivalul lui Serghei.

Directorul artistic al Teatrului Balsoi a fost agresat de un barbat care l-a stropit cu acid, pe 17 ianuarie. Serghei Filin a suferit arsuri de gradul al treilea in zona fetei si a ochilor si a suportat deja o grefa de piele si mai multe interventii chirurgicale in Rusia. Artistul se afla in prezent in Germania pentru a-si continua tratamentul.


18 aprilie 2013 18:06
Modifică setările cookies