• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Directoarea Liceului Bolintineanu , unde sunt suspiciuni de frauda privind bacalaureatul, retinuta

Directoarea Liceului "Bolintineanu", unde sunt suspiciuni de frauda privind bacalaureatul, retinuta

Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, Costica Varzaru, care a fost audiata de procurori la Politia Capitalei, fiind suspectata de fapte de coruptie, a fost retinuta, iar marti ar urma sa fie dusa la instanta cu propunerea de arestare preventiva.

La cateva ore dupa sustinerea probei la Limba romana din cadrul examenului de bacalaureat, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a anuntat ca a fost schimbata Comisia de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", din Sectorul 5 al Capitalei, iar directorul si directorul adjunct ai scolii au fost demisi, pentru presupuse fapte de coruptie. 

Potrivit ISMB, au fost schimbati cei cinci membri ai comisiei de Bacalaureat, precum si cei 32 de profesori supraveghetori de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu".  Totodata, ISMB a dispus eliberarea din functiile de conducere a directorului Scolii Gimnaziale nr. 178, care indeplinea si rolul de vicepresedinte al comisiei din centrul de examen. 

ISMB a precizat ca va numi, in cel mai scurt timp, o noua comisie la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", care "va asigura toate conditiile pentru ca absolventii de clasa a XII-a sa poata sustine toate probele scrise din cadrul Bacalaureatului iunie - iulie 2013". 

Ulterior, Ministerul Educatiei a informat ca niciuna dintre variantele de subiecte la proba scrisa la Limba romana de la bacalaureat nu a fost publicata inainte de inceperea examenului, respectiv ora 9.00, iar STS a facut verificari si a asigurat ca nu a existat nicio bresa in reteaua informatica.


2 iulie 2013 08:15
Modifică setările cookies