• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Diamantul Steaua roz , vandut cu suma record de 83 de milioane de dolari, la Geneva

Diamantul "Steaua roz", vandut cu suma record de 83 de milioane de dolari, la Geneva

Diamantul "Steaua roz/ The Pink Star", o gema de marimea unei prune, a fost adjudecat miercuri, la Geneva, pentru suma record de 83 de milioane de dolari, intr-o licitatie organizata de casa Sotheby's, informeaza Reuters.

"Diamantul a fost cumparat de Isaac Wolf şi (...) a fost redenumit «Visul roz/ The Pink Dream»", a afirmat Matthew Weigman, directorul de comunicare al casei Sotheby's.
 
Isaac Wolf, un şlefuitor de diamante din New York, a fost reprezentat in sala de un ofertant, care a licitat pentru diamantul de 59,60 de carate, incastrat intr-un inel, impotriva altor trei clienti.
 
La licitatia de miercuri a avut loc cea mai mare vanzare de bijuterii din istorie, cu o suma totala de 199,5 milioane de dolari, potrivit casei Sotheby's.
 
Recordul anterior fusese stabilit de "Graff Pink", un diamant roz-aprins de 24,78 de carate, cumparat in 2010 pentru suma de 45,75 de milioane de dolari de Laurence Graff, un bijutier din Londra cunoscut ca "regele diamantelor".
 
Diamantul "Steaua roz" a fost taiat şi şlefuit dintr-o gema bruta de 132,5 carate, extrasa de compania De Beers de undeva din Africa, in 1999, deşi nu se cunoaşte locul geografic exact. Acesta a fost vandut prima oara in 2007, iar vanzatorul a dorit sa işi pastreze anonimatul, conform Sotheby's.

14 noiembrie 2013 13:37
Modifică setările cookies