• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Dezbaterile pe proiectul privind interzicerea fumatului, amanate pentru saptamana viitoare

Dezbaterile pe proiectul privind interzicerea fumatului, amanate pentru saptamana viitoare 

Deputatul PSD Rodica Nassar, membru in Comisia pentru Sanatate, a anuntat, marti, ca sedinta forului in care urma sa se discute proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului se amana pentru saptamana viitoare.

"Nu cunosc motivul oficial", a spus Rodica Nassar. Ea a explicat ca presedintele Comisiei, Florin Buicu, "este la Comisia pentru sanatate din Senat, unde sustine o initiativa legislativa". "Imi cer scuze si de altfel am facut-o si personal pentru faptul ca au asteptat trei ore (medici, ONG-urile - n.r.), dar sper ca saptamana viitoare sa se rezolve aceasta problema", a adaugat aceasta.

La randul sau, deputatul PSD Aurelia Cristea, unul dintre initiatorii legii, a spus ca va solicita in continuare rediscutarea in comisie a proiectului de lege.

"Ceea ce urmeaza sa fac este sa solicit in continuare rediscutarea in comisie pentru ca este vorba despre un singur articol. Acel articol care se referea la comercializarea tigarilor in locurile de trecere, afisarea lor in locurile de trecere. Pe acest articol si-a exprimat o pozitie Consiliul Concurentei si urma sa fie eliminat din actuala lege si rediscutat in ceea ce priveste publicitatea intr-o cu totul alta lege", a spus Cristea.

Ea a adaugat ca se simte ''jenata'' de situatie.

"Ma simt extrem de jenata de situatia in care am fost pusi astazi si in special de situatia in care au fost pusi reprezentantii ONG-urilor care au fost invitati la sedinta Comisiei de sanatate si domnii profesori doctori (...) in sensul in care nici macar nu li s-a adresat un 'buna ziua' din partea reprezentantilor Comisiei pentru Sanatate si nici nu li s-a spus oficial care este motivul, decat dupa trei ore de amanare a sedintei", a aratat Cristea.

Ea a sustinut ca proiectul de lege nu necesita investitii.

"Este un proiect de lege care nu are costuri financiare, dar care poate face o reducere de costuri la bugetul sanatatii si asigura o viata mai buna copiilor si noua tuturor", a afirmat deputatul PSD.

Aurelia Cristea a explicat ca amendamentul privind comercializarea tutunului nu ii apartine.

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului in spatiile publice inchise, spatiile inchise de la locul de munca, la locurile de joaca pentru copii, in unitatile sanitare, de invatamant, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului a fost retrimis la Comisia pentru sanatate pentru a se discuta un amendament cuprins in actul normativ care interzice afisarea tigarilor in locurile obligatorii de trecere.


8 decembrie 2015 15:35
Modifică setările cookies