• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Despagubire record: O companie de tigari din SUA, somata sa plateasca 23,6 mld. dolari unei vaduve

Despagubire record: O companie de tigari din SUA, somata sa plateasca 23,6 mld. dolari unei vaduve

Un tribunal din Florida a decis ca o americanca, vaduva unui barbat ce a murit de cancer pulmonar, sa primeasca o despagubire-record in valoare de 23,6 miliarde de dolari de la compania producatoare de tigari RJ Reynolds Tobacco Company, informeaza CNN.

Potrivit CNN, Cynthia Robinson a dat in judecata compania de tigari in anul 2008, solicitand despagubiri pentru moartea sotului ei, Michael Johnson, in 1996, sustinand ca barbatul a murit de cancer pulmonar din cauza fumatului.
 
Ea a argumentat ca RJ Reynolds Tobacco Company nu a informat corect privind pericolul dependentei de nicotina si ca fumatul poate conduce la aparitia cancerului pulmonar. Michael Johnson a inceput sa fumeze cand avea 13 ani si a murit la 36 de ani.
 
Avocatul femeii, Christopher Chestnut, a apreciat drept "curajoasa" decizia juriului din Florida. "Oricine ar fi vazut documentele pe care acest juriu le-a vazut, ar fi dat o decizie favorabila in acest caz", a spus acesta.
 
De cealalta parte, J. Jeffery Raborn, vicepresedinte al firmei RJ Reynolds, a precizat ca valoarea despagubirilor acordate este "nepermis de mare".
 
"Verdictul depaseste cu mult nivelul de corectitudine si de rezonabilitate si nu are legatura cu dovezile prezentate", a spus J. Jeffery Raborn, care a adaugat ca va face apel.

20 iulie 2014 11:37
Modifică setările cookies