• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Deputatii vor trebui sa paraseasca hotelurile in urmatoarele doua saptamani

Deputatii vor trebui sa paraseasca hotelurile in urmatoarele doua saptamani

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca dupa adoptarea noului Statut al parlamentarilor si a normelor de aplicare, deputatii vor trebui sa paraseasca hotelurile in care stau, urmand sa-si negocieze alte contracte sau sa se mute in chirie.

Zgonea a precizat ca fiecare deputat va primi 4.000 de lei pentru cazare in Bucuresti, suma cu care poate sa isi negocieze personal un alt contract la hotel sau sa se mute in chirie.

"Noul Statut are noi revederi care reduc cheltuielile cu privire la mandat. E un pas catre reforma, am reusit in 7 luni ce nu am reusit in 7 ani, e un pas inainte. Am aprobat initierea unei sume forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare in muncipiul Bucuresti, de 4.000 de lei", a spus Zgonea, dupa sedinta Biroului permanent, transmite Mediafax.

"In acest moment sunt toate documentele pregatite astfel incat secretarul general sa informeze grupurile politice parlamentare si deputatii care locuiesc la hotel ca in urmatoarele 2 saptamani, maxim 3 saptamani, vor trebui sa paraseasca hotelul, pentru ca din punct de vedere legal Camera nu-si va putea permite sa plateasca acea suma si nici nu mai are o relatie contractuala, dupa publicarea Statutului, cu companiile hoteliere", a spus Zgonea. 


2 iulie 2013 08:44
Modifică setările cookies