• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Depunerea candidaturilor pentru alegerile europarlamentare s-a incheiat

Depunerea candidaturilor pentru alegerile europarlamentare s-a incheiat

Depunerea candidaturilor pentru alegerile europarlamentare s-a incheiat, miercuri la miezul noptii, Biroul Electoral Central (BEC) urmand sa decida asupra admiterii sau respingerii candidaturilor pana cel mai tarziu in 5 aprilie.

Miercuri, in ultima zi de depunere a candidaturilor, s-au prezentat la Biroul Permanent reprezentanti ai unor formatiuni politice - intre care FC, PRM - si candidati independenti - Mircea Diaconu, Danut Liga, potrivit Mediafax.
 
Lista FC este deschisa de Mihai Razan Ungureanu, presedintele partidului, urmat de Diana Pavelescu, Mihaela Nicolau, Adriana Radu, Vlad Alexandescu. Potrivit vicepresedintelui Autoritatii Electorale Permanente Marian Muhulet, membru al BEC, la sediul Biroului a venit miercuri seara si Remus Cernea, insa candidatura acestuia nu a putut fi inscrisa, fiind depasit termenul legal de depunere a candidaturilor.
 
Potrivit Hotarii de Guvern 80/2014 privind programul calendaristic al actiunilor pentru europarlamentare, admiterea sau respingerea candidaturilor, de catre BEC, se face in termen de cel mult 10 zile de la inregistrarea candidaturilor, cel mai tarziu 5 aprilie. Candidaturile raman definitive cel mai tarziu in 16 aprilie.
 
Campania electorala pentru alegerile europarlamentare va incepe in 25 aprilie, cu 30 de zile inaintea scrutinului din 25 mai.

27 martie 2014 07:30
Modifică setările cookies