• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Decanul de varsta al omenirii, japonezul Jiroemon Kimura, a murit la 116 ani

Decanul de varsta al omenirii, japonezul Jiroemon Kimura, a murit la 116 ani

Decanul de varsta al omenirii, japonezul Jiroemon Kimura, care sarbatorise la jumatatea lunii aprilie implinirea varstei de 116 ani, a murit marti de batranete, a anuntat miercuri dimineata presa nipona, citata de AFP.

In aprilie, Jiroemon Kimura fusese sarbatorit de primaria orasului in care a locuit, Kyotango, numele sau a fost inclus in Cartea Recordurilor Guinness si a primit felicitari din partea premierului nipon, Shinzo Abe.
 
Nascut pe 19 aprilie 1897, fostul decan de varsta al omenirii a lucrat timp de 40 de ani la posta japoneza si, dupa pensionare, s-a consacrat agriculturii pana la varsta de 90 de ani. Jiroemon Kimura a avut sapte copii, 14 nepoti, 25 stranepoti si 14 stra-stranepoti.
 
Nefumator, el obisnuia sa manance in asa fel incat stomacul sau sa se umple in proportie de patru cincimi, nu mai mult, a explicat un reprezentant al acestui oras de 60.000 de locuitori.  Isi petrecea cea mai mare parte a timpului in pat, insa ii erau necesare cele trei mese zilnice.
 
Aproape o suta de centenari traiesc in Kyotango, iar autoritatile nipone au lansat un studiu despre obiceiurile lor alimentare, pentru a intelege mai bine motivele aflate in spatele acestei longevitati.

12 iunie 2013 10:31
Modifică setările cookies