• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cuvintele selfie , tweep si turducken , incluse in dictionar

Cuvintele "selfie", "tweep" si "turducken", incluse in dictionar

"Selfie", "tweep" si "turducken" se numara printre cele 150 de cuvinte si definitii noi care au fost adaugate in editia din 2014 a prestigiosului Dictionar Merriam-Webster, informeaza Reuters.

Noile cuvinte si definitii ce au fost incluse in acest dictionar al limbii engleze americane reflecta influenta tot mai mare pe care le au in societatea actuala tehnologia si retelele de socializare, afirma editorii americani. 

"Atat de multe dintre aceste cuvinte arata impactul pe care activitatea online il are asupra vietii si traiului nostru zilnic", spune Peter Sokolowski, editor al Dictionarului Merriam-Webster. "

"«Tweep», «selfie» si «hashtag» se refera la felul in care comunicam si impartasim informatii in calitate de indivizi. Cuvinte precum «crowfunding», «gamification» si «big data» arata ca internetul a schimbat mediul de afaceri in moduri extrem de profunde", a adaugat el. 

Un nou termen din dictionar este "streampunk", ce defineste "un gen de science-fiction in care apar elemente tipice pentru societatile din secolul al XIX-lea, dominate de tehnologia istorica sau fictiva, pe baza de aburi". 

"Catfish" (somn, peste, n.r.) descrie o persoana care isi alcatuieste un profil fictiv pe o retea de socializare pentru a obtine anumite avantaje necinstite.  

"Pho"defineste o supa de vita sau de pui cu bulion si taitei din orez", dar si "turducken", ce defineste "o gaina fara oase, infipta intr-o rata fara oase, infipta intr-un curcan fara oase".  

Merriam-Webster's Collegiate Dictionary, o unitate a grupului Encyclopedia Britannica Inc., contine aproximativ 165.000 de cuvinte si 225.000 de definitii. 


20 mai 2014 15:56
Modifică setările cookies