• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cutremur violent cu magnitudinea de 7,3 in nord-estul Japoniei, urmat de tsunami

Cutremur violent cu magnitudinea de 7,3 in nord-estul Japoniei, urmat de tsunami

Un cutremur violent cu magnitudinea de 7,3, resimtit pana la Tokyo, a avut loc vineri in largul nord-estului Japoniei, iar o alerta de tsunami a fost lansata imediat, a anuntat Agentia japoneza de meteorologie, relateaza AFP.

Cutremurul, resimtit puternic si la Tokyo, s-a produs la ora locala 17.18 (10.18, ora Romaniei) in largul coastelor de nord-est, cu un hipocentru estimat la o adancime de aproximativ zece kilometri, a precizat Agentia meteo.
 
Un prim val de tsunami cu inaltimea de un metru a atins coasta de nord-est a Japoniei, la nivelul orasului Ishinomaki, localitatea unde au murit cele mai multe persoane la cutremurul de la 11 martie 2011, potrivit unor detalii oferite de catre autoritati. Alerta de tsunami este mentinuta.
 
Cutremurul de anul trecut a antrenat un tsunami urias, iar o dubla catastrofa s-a soldat cu aproximativ 20.000 de morti si a provocat un accident nuclear major la Centrala Fukushima.
 
Postul public de televiziune NHK a oferit asigurari ca nicio anomalie suplimentara nu a fost constata la instalatia centralei pana in prezent.
 
Imobile au fost puternic zguduite la Tokyo, la cateva sute de kilometri sud de epicentru, au constat jurnalisti AFP.

7 decembrie 2012 11:09
Modifică setările cookies