• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade, produs in Marea Egee, resimtit si in Romania

Cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade, produs in Marea Egee, resimtit si in Romania

UPDATE Un cutremur de 6,5 grade s-a produs sambata in Marea Egee, in jurul orei 12.30, informeaza USGS. Este pentru prima data cand un cutremur produs in Marea Egee se simte si in Romania, a precizat directorul Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Potrivit directorului Institutului Naţional pentru Fizica Pamantului (INFP), seismul de 6,5grade pe scara Richter produs in Marea Egee a fost unul de suprafata, produs pe falia nord-anatoliana, scrie Mediafax.

Constantin Ionescu a mai spus ca seismul s-a simtit in Bucuresti si, probabil, in Giurgiu, Oltenita, Constanta, Mangalia si Craiova. Directorul INFP a precizat ca este pentru prima data cand un cutremur produs in Marea Egee este simtit in Romania.

Constantin Ionescu a mai spus ca acest cutremur, fiind unul de suprafata, produce efecte pe o arie foarte mica, in zona epicentrala, fata de seismele din Vrancea, care produc efecte pe o arie foarte mare.

El a precizat ca in zona Vrancea nu s-a produs, sambata, niciun cutremur.

Conform USGS, seismul a avut o magnitudine de 6,4 grade si s-a produs la o adancime de 10 km, in Marea Egee.

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine de anul acesta din Romania a avut 5 grade si s-a inregistrat la 29 martie, in zona seismica Vrancea.

La 6 octombrie 2013, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simtit si la Bucuresti, dar si in nordul Bulgariei si in Republica Moldova.


24 mai 2014 13:02
Modifică setările cookies