• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cutremur cu magnitudinea de 6,8 in Papua Noua Guinee

Cutremur cu magnitudinea de 6,8 in Papua Noua Guinee

Un cutremur de magnitudinea 6,8 grade s-a produs miercuri in Papua Noua Guinee, a anuntat centrul american de geofizica USGS, fara a declansa alerta de tsunami, relateaza AFP.

Cutremurul a avut loc la o adancime de sapte kilometri si la 19 kilometri est de orasul Aitape, de pe coasta nordica a tarii, in jurul orei locale 8.55 (01.55 ora Romaniei), potrivit USGS, citat de Mediafax.
 
Centrul de alerta in caz de tsunami in Pacific nu a lansat niciun avertisment de tsunami, insa a avertizat asupra faptului ca acest tip de cutremur poate provoca uneori valuri seismice locale, pe o raza de 100 de kilometri in jurul epicentrului.

"Autoritatile din regiune ar trebui sa fie constiente de aceasta posibilitate si sa ia masurile necesare", a declarat centrul.
Institutul de Geostiinta din Australia a masurat cutremurul la o adancime de 20 de kilometri si la 30 de kilometri de orasul Aitape, declarand ca aproximativ 60.000 de persoane s-ar afla in zonele expuse.

"Aceasta ar include si satele invecinate", a declarat pentru AFP seismologul Steve Tatham. "In acest stadiu nu am aflat nimic despre efecte (...) Sunt posibile pagube considerabile. Ar putea cu siguranta distruge cladiri."
 
Cutremurele de asemenea magnitudine sunt obisnuite in Papua Noua Guinee, tara situata pe Cercul de Foc al Pacificului punct fierbinte al activitatii seismice determinate de ciocnirea placilor tectonice.

17 aprilie 2013 07:39
Modifică setările cookies