• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cutremur cu magnitudinea de 6,4 in Papua Noua Guinee - USGS

Cutremur cu magnitudinea de 6,4 in Papua Noua Guinee - USGS

Un puternic seism cu magnitudinea de 6,4 a zguduit miercuri Papua Noua Guinee, a anuntat Centrul american de geofizica (USGS), fara a decreta alerta de tsunami, relateaza AFP.

Cutremurul a avut loc la 09:14 (02:14, miercuri, ora Romaniei) la 31 kilometri nord de Rabaul si la o adancime de 18 kilometri, a adaugat USGS.
 
Rabaul a fost partial distrus in 1994 de o eruptie vulcanica, insa seismologii au declarat ca de aceasta data orasul nu a suferit probabil distrugeri importante.
 
"Exista un potential de distrugeri, insa ne asteptam ca acestea sa fie minime", a declarat pentru AFP John Bathgate, de la Geoscience Australia, adaugand ca nu este "neobisnuit ca aceasta regiune sa fie afectata de acest tip de cutremure, inclusiv de unele mai importante".
 
Seismele de aceasta magnitudine sunt curente in Papua Noua Guinee, situata in cercul de foc al Pacificului, o zona predispusa activitatilor seismice din cauza frictiunii intre placile tectonice. Saptamana trecuta, un seism de magnitudine 6,8 a zguduit tara fara a provoca pagube majore.

24 aprilie 2013 07:21
Modifică setările cookies