• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cutremur cu magnitudinea de 5,1, in arhipelagul spaniol Canare

Cutremur cu magnitudinea de 5,1, in arhipelagul spaniol Canare

Un seism cu magnitudinea de 5,1 pe scara Richter s-a produs vineri pe insula El Hierro, din arhipelagul spaniol Canare, a anuntat Institutul geografic national, iar serviciile de urgenta nu au semnalat victime.

Cutremurul a avut loc la ora locala 17:46 (19:46, ora Romaniei), cu un epicentru situat la vest de localitatea Frontera, la o adancime de 15 kilometri, a declarat Institutul.
 
Seismul a fost de asemenea resimtit si pe celelalte insule ale arhipelagului, La Palma, Tenerife si La Gomera, au anuntat serviciile de urgenta ale Canare, conform carora "nu exista persoane afectate".
 
Un drum a fost blocat pe insula El Hierro din cauza unei alunecari de teren, mai transmit serviciile de urgenta.
 
Seismul, care a fost urmat de cinci replici, este cel mai puternic din zeci de cutremure survenite in zona in ultimele zile din cauza unui "proces de intruziune magmatica", arata un comunicat al guvernului regional canarian.
 
In 2011, o eruptie submarina, precedata de mai multe miscari seismice, a dus la evacuarea catorva sute de persoane din unele zone ale El Hierro, o insula de origine vulcanica a fel ca si restul arhipelagului.

28 decembrie 2013 10:55
Modifică setările cookies