• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Criza imigrantilor se acutizeaza: Germania a impus controale la frontiera cu Austria. Ministrii de interne din UE, luni la Bruxelles

Criza imigrantilor se acutizeaza: Germania a impus controale la frontiera cu Austria. Ministrii de interne din UE, luni la Bruxelles

Criza imigrantilor s-a acutizat duminica seara, dupa o decizie surprinzatoare a autoritatilor germane. Dupa ce a declarat ca ii primeste pe toti cei care fug de razboi, Germania a impus aseara controale la frontiera cu Austria. In plus, traficul feroviar intre cele doua tari a fost suspendat timp de 12 ore, pana in aceasta dimineata la ora 7, ora Romaniei.

La scurt timp dupa acest anunt, peste o mie de politisti au fost desfasurati la granita Germaniei cu Austria si au inceput sa verifice documentele celor care treceau frontiera. Hotararea guvernului german a provocat panica si o deznadejde adanca printre refugiatii blocati in garile si taberele din tarile de tranzit.

Decizia autoritatilor germane reprezinta in fapt o suspendare a acordurilor Schengen, insa Comisia Europeana s-a grabit sa anunte ca nu exista un caz de incalcare a normelor. O tara poate reimpune controale temporare la frontierele sale in cazuri exceptionale.

Comentatorii au vazut hotararea germanilor drept o modalitate de a pune presiune pe celelalte tari europene, in ajunul reuniunii ministrilor de interne din UE. Pe masa discutiilor se va afla subiectul hipersensibil al repartizarii imigrantilor la nivel european. Ministrul roman de interne Gabriel Oprea va reprezenta Romania la discutiile de la Bruxelles.

Romania se afla printre statele care se opun sistemul de cote pentru impartirea imigrantilor.


14 septembrie 2015 11:48
Modifică setările cookies