• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Creatorul vaccinului contra leprei a murit la varsta de 100 de ani. In ultimii ani, cauta un tratament pentru cancer

Creatorul vaccinului contra leprei a murit la varsta de 100 de ani. In ultimii ani, cauta un tratament pentru cancer

Omul de stiinta venezuelean Jacinto Convit, devenit celebru dupa ce a creat vaccinul contra leprei, a murit luni, la Caracas, la varsta de 100 de ani, a anuntat familia sa intr-un comunicat, informeaza AFP.

Decorat cu Legiunea de onoare in rang de Ofiter si recompensat cu premiul Printul de Asturia, medicul sud-american era considerat unul dintre favoritii pentru premiul Nobel pentru medicina, din 1988, dupa ce a creat un vaccin contra leprei.
 
Nascut in 1913, Jacinto Convit a avut contributii semnificative si in alte proiecte medicale, ajutandu-i pe oamenii de stiinta sa inteleaga mai bine o serie de boli infectioase, precum Leishmaniasis si boala Chagas.
 
In ultimii 15 ani, medicul venezuelean si-a consacrat o buna parte din timp activitatilor stiintifice de cautare a unui remediu contra cancerului. "Aceasta boala ma impiedica sa dorm", spunea el in 2013.
 
Jacinto Convit a decis sa se implice in domeniul cercetarii medicale dupa ce a descoperit "boli specifice unor pacienti din regiuni izolate din Venezuela si ale unor populatii indigene din jungla amazoniana si din delta fluviului Orinoco", in sudul tarii sale, se afirma in comunicatul de presa dat publicitatii de familia medicului, care vorbeste despre permanenta preocupare a acestuia pentru binele general al civilizatiei umane.

13 mai 2014 11:42
Modifică setările cookies