• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Creatorii de moda ai casei Dolce Gabbana, condamnati la 18 luni de inchisoare

Creatorii de moda ai casei Dolce&Gabbana, condamnati la 18 luni de inchisoare

Creatorii de moda italieni Domenico Dolce si Stefano Gabbana, judecati pentru o frauda fiscala estimata la 200 milioane de euro, au fost condamnati miercuri de Curtea de Apel din Milano la 18 luni de inchisoare, a anuntat presa italiana, citata de AFP.

Domenico Dolce, in varsta de 55 de ani, si Stefano Gabbana, in varsta de 51 de ani, au fost gasiti vinovati de escrocherie contra statului italian si de inexactitati in declaratiile lor de venituri.
 
In prima instanta, in iunie 2013, cei doi designeri principali ai casei de moda Dolce&Gabbana, de origine siciliana, au fost condamnati la un an si opt luni de inchisoare pentru o frauda fiscala estimata la aproape 1 miliard de euro.
 
Pedeapsa a fost redusa in apel, intrucat o parte dintre delictele care le erau imputate au fost de atunci prescrise, precizeaza presa italiana.
 
In noiembrie 2011, Curtea de Casatie italiana a anulat achitarea celor doi creatori de moda, pronuntata in aprilie 2011 de Tribunalul din Milano.
 
In 2010, cotidianul economic Sole 24 Ore a dezvaluit ca cele doua staruri ale modei italiene faceau obiectul unei anchete, fiind banuite de o evaziune fiscala estimata la 840 milioane de euro, alaturi de alte patru persoane.
 
Potrivit magistratilor italieni, Domenico Dolce si Stefano Gabbana au creat in 2004 si 2005 o companie-tampon in Luxemburg, incredintandu-i acestia controlul asupra marcilor grupului D&G, pentru a evita fiscul italian, in conditiile in care acea companie era administrata in realitate din Italia.

1 mai 2014 16:00
Modifică setările cookies